۱۵ اسفند ۱۴۰۳

روش‌های کلاهبرداری به بهانه ماه مبارک رمضان

پلیس فتا با توجه به تجربه سال‌های قبل نسبت به کلاهبرداری در این ایام به بهانه‌های مختلفی همچون: جمع‌آوری کمک و کفاره، نصب برنامه‌های ادعیه و مناجات و تماس از سوی برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی هشدار داده است و برای پیشگیری از به دام افتادن شهروندان، اطلاع‌رسانی لازم را در این زمینه انجام داده است.

روش‌های کلاهبرداری به بهانه ماه مبارک رمضان
افراد سودجو به بهانه ماه مبارک رمضان با سوءاستفاده از احساسات انسان دوستانه شهروندان مومن و متعهد به دنبال کلاهبرداری از آنان هستند و این امر باعث افزایش کلاهبرداری به روش‌های مختلف در این ایام می‌شود.

کلاهبرداری با ترفند دریافت کمک خیریه و کفاره
کلاهبرداران در فضای مجازی از روش‌های مختلفی مانند دریافت شماره کارت بانکی، ارسال لینک‌های آلوده و حملات فیشینگ به بهانه دریافت کمک‌های مردمی، خیرات، نذورات و دریافت کفاره، اقدام به خالی کردن حساب مردم و یا دریافت وجه می‌کنند.

کلاهبرداری با ترفند تماس از رادیو معارف و رادیو قرآن
یکی دیگر از روش‌های رایج کلاهبرداری در ماه مبارک رمضان، کلاهبرداری تلفنی با سوءاستفاده از عناوین رادیو معارف و رادیو قرآن است.

در این شیوه کلاهبردار با شهروندان تماس می‌گیرد و با بیان اینکه از رادیو معارف یا رادیو قرآن تماس گرفته است، از افراد می‌خواهد که آیه‌ای تلاوت کنند سپس با عنوان اینکه شما با تلاوت صحیح این آیه، برنده جایزه شده‌اید، سعی در باورپذیر شدن این کلاهبرداری می‌کند و بعد از آن با دریافت اطلاعات هویتی، شماره کارت بانکی و اطلاعات اختصاصی بانکی اقدام به دریافت وجه و خالی کردن حساب بانکی قربانی خود می‌کنند.

کلاهبرداری از طریق ارسال لینک نصب برنامه‌های کاربردی ویژه ماه رمضان
روش دیگری که مجرمان سایبری برای کلاهبرداری در این ایام استفاده می‌کنند، حملات فیشینگ از طریق نصب برنامه‌های کاربردی ویژه ایام ماه مبارک رمضان است.

باتوجه به این‌که روزه‌داران و شهروندان در این ماه اقدام به اعمال و عبادات قرآنی کرده و ساعات خود را با خلوت و راز و نیاز می‌گذرانند و از آنجا که یکی از بهترین روش‌ها برای اطلاع از این اعمال و خواندن ادعیه استفاده از اپلیکیشن‌ها و نرم‌افزار‌های قرآنی و ادعیه است، کلاهبرداران از این فضا سوءاستفاده کرده و با ارائه اپلیکیشن‌ها و برنامه‌هایی که مورد تأیید و اعتبار نیست، با اخذ مبالغی هرچند کم اقدام به کلاهبرداری یا هدایت شهروندان به صفحات جعلی (فیشینگ) می‌کنند.

کلاهبرداری به بهانه دریافت بسته اینترنت ماه رمضان
شیوه دیگر کلاهبرداری در ایام ماه رمضان، کلاهبرداری با بهانه‌هایی مانند دریافت بسته اینترنت ماه رمضان، مکالمه رایگان، برنده شدن در قرعه‌کشی و … است.

در این روش کاربران یا لینک‌های آلوده دریافت می‌کنند و تلفن همراه و رایانه آنها به بدافزار آلوده می‌شود و یا اینکه باز هم به صفحات جعلی و فیشینگ هدایت می‌شوند.

لازم به ذکر است که آلوده شدن سیستم رایانه یا تلفن همراه به بدافزار که از طریق لینک‌های آلوده انجام می‌شود، می‌تواند برای سودجویان دسترسی مستقیم به اطلاعات حساب بانکی و تصاویر خصوصی و … را فراهم کند.

روش‌های پیشگیری از کلاهبرداری به بهانه ماه مبارک رمضان
طبق توصیه پلیس فتا هم‌وطنانی که قصد دارند کمک‌های مردمی و یا کفاره روزه خود را از بستر فضای مجازی از طریق مؤسسات خیریه فعال در این حوزه پرداخت کنند، نسبت به اصالت آنها اطمینان حاصل کرده و توجه داشته باشند که حتماً از طریق شرکت‌ها و مؤسسات شناخته‌شده در کشور که توسط رسانه‌های جمعی (رادیو، تلویزیون و…) اقدام به اعلام شماره‌حساب‌های رسمی خود می‌کنند، اقدام کنند.

همچنین شهروندان برای پیشگیری از وقوع جرم در این زمینه نسبت به این موضوعات نیز دقت کافی را داشته باشند:

نذورات خود را صرفا به حساب موسسات دارای مجوز واریز کنند.

نرم‌افزار‌های مذهبی، قرآنی و ادعیه را از سایت‌ها‌ی مجاز و معتبر و اپ استور‌ها دانلود کنند.

مراقب پیامک‌های جعلی تحت عنوان اینترنت رایگان ویژه ماه مبارک رمضان باشند.
فریب ترفند برنده شدن در مسابقات تلفنی و پیامکی ماه مبارک رمضان را نخورند. / میزان

مشاوره آنلاین و رایگان موسسه حقوقی نوران وکیل

ابطال مصوبه وزارت نیرو درباره قطع انشعاب برق مورد استفاده بدهکاران در محل دیگر

رای شماره ۱۴‍۰۳۳۱۳۹‍۰‍۰‍۰۳‍۰۱۸۲۴۲ مورخ ۱۴‍۰۳/۱۲/۱۴ هیات عمومی دیوان عدالت اداری شماره دادنامه: ۱۴۰۳۳۱۳۹۰۰۰۳۰۱۸۲۴۲ تاریخ دادنامه: ۱۴۰۳/۱۲/۱۴ شماره پرونده: ۰۲۰۴۹۸۹ مرجع رسیدگی: هیات عمومی دیوان عدالت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *