احمد نورانی

۲۷ شهریور ۱۴۰۳

مستمری متوفی به چه کسانی تعلق می گیرد؟

افرادی که در انحصار وراثت بیمه تامین اجتماعی سهم می برند شامل همسر، فرزندان و پدر و مادر متوفی هستند. البته شرایطی برای دریافت سهم مستمری وجود دارد و سهم هر یک از این افراد با یکدیگر متفاوت است.

سهم فرزند دختر متوفی

سهم فرزند دختر متوفی ۲۵ درصد از کل حقوق بازنشستگی است. البته این سهم زمانی به فرزند دختر تعلق می گیرد که وی فاقد شغل و همسر باشد. همچنین در صورت فوت پدر و مادر، سهم فرزند دختر دو برابر می شود.

سهم فرزند پسر متوفی

سهم اولاد ذکور متوفی نیز مشابه سهم دختران، همان ۲۵ درصد است. البته فرزند ذکور باید سنی کمتر از ۱۸ سال داشته باشد یا نامه اشتغال به تحصیل ارائه دهد. همچنین اولاد ذکوری که به علت نقص عضو یا بیماری قادر به کار نباشند مشمول دریافت مستمری متوفی خواهند بود.

سهم فرزند خوانده متوفی

انحصار وراثت بیمه تامین اجتماعی شامل فرزند خوانده متوفی نیز می شود. در این موارد فرزند خوانده حکم فرزند حقیقی را داشته و از تمامی حقوق قانونی برخوردار است. بنابراین در رابطه با فرزند خوانده همان شرایط فرزندان دختر و پسر برقرار خواهد بود.

سهم همسر متوفی

در صورتی که متوفی زن باشد، شوهر زمانی مشمول دریافت مستمری وی می شود که تحت تکلف زن بوده و سنی بیشتر از ۶۰ سال داشته باشد. همچنین مردان از کار افتاده از مستمری متوفی برخوردار می شوند. در این موارد سهم شوهر ۵۰ درصد از مستمری متوفی است.

در صورتی که متوفی مرد باشد، همسر وی از حقوق بازنشستگی ایشان ۵۰ درصد سهم می برد. اگر متوفی دارای چند همسر دائمی باشد، ۵۰ درصد از کل حقوق بازنشستگی به طور مساوی بین آن ها تقسیم می شود. همچنین طبق بند ۱ ماده ۴۸ قانون حمایت از خانواده در صورت ازدواج مجدد همسر، مستمری وی قطع نمی گردد.

سهم پدر و مادر متوفی

والدین تحت تکلف متوفی در صورت از کار افتادگی یا سالخوردگی از مستمری متوفی سهم می برند. در این موارد سن مادر باید بیشتر از ۵۵ سال و سن پدر بیشتر از ۶۰ سال باشد. والدینی که مستمری بگیر سازمان تامین اجتماعی هستند از مستمری متوفی سهم نمی برند./ میزان

مشاوره آنلاین و رایگان موسسه حقوقی نوران وکیل

آری به زندگی…

چشمان خود را بر جهان می بندم تا شفاف، پرتگاه درون را ببینم در سیاهی این جهان روشن دریایی ژرف گون ایستاده است دور و

تماس تلفنی تبلیغاتی ممنوع شد

کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، مقررات حاکم بر ارائه خدمات محتوای صوتی ارزش‌افزوده تبلیغاتی را تعیین کرد که براساس آن «ارائه خدمت محتوای صوتی ارزش افزوده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *