۲۳ اسفند ۱۴۰۳

نشست قضائی: تقاضای تمدید پروانه ساختمان با امضای غیر از مالک اصلی

برگزار شده توسط
استان گیلان/ شهر سیاهکل
تاریخ برگزاری
۱۴۰۱/۰۷/۲۶
پرسش
شخصی به بخشداری مراجعه و به صورت کتبی درخواست تمدید پروانه ساختمان متعلق به دیگری را می‌نماید و به عنوان مالک اصلی این تقاضای مکتوب را امضا می‌کند. آیا درج امضای مالک توسط متهم موجب محقق شدن جرم جعل می‌شود؟ آیا در این فرض ضرر احتمالی متصور است؟

نظر هیئت عالی
قطع نظر از مصداق سوال که جرم قابل گذشت می‌باشد و تعقیب محتاج شکایت شاکی است بنابراین درصورتی‌که شاکی شکایت کند و قابلیت اضرار در سند مجعول وجود داشته باشد موضوع قابل تعقیب خواهد بود. نتیجتاً نظریه اکثریت در حد این استنتاج تأیید می‌گردد.

نظر اکثریت
در فرض سوال صرف ارائه تقاضای تمدید پروانه ساختمان با امضای غیر از مالک اصلی موجب محقق شدن جرم جعل نمی‌شود. به این دلیل که حتی اگر با ارائه این تقاضا و طی روند اداری منجر به صدور پروانه ساختمان به نام مالک باشد ضرر مادی یا معنوی به مالک وارد نشده و یکی از ارکان اساسی تحقق جرم جعل یعنی ضرری بودن در فرض سوال مفقود است.

نظر اقلیت
بله ما در فرض سوال عنصر ضرری بودن را احراز می‌کنیم به این دلیل که منظور از ضرر در بزه جعل، ضرر اجتماعی است و لزوماً شامل ضررهای مادی یا معنوی صرفاً شخصی نمی‌باشد و در خصوص جعل در اسناد باید قائل به تفکیک بین اسناد رسمی و اسناد عادی باشیم و در فرض سوال اعتماد جامعه به مکاتبات اداری مجعول از بین می‌رود و این خود، ضرر می‌باشد.

مشاوره آنلاین و رایگان موسسه حقوقی نوران وکیل

ابطال مصوبه وزارت نیرو درباره قطع انشعاب برق مورد استفاده بدهکاران در محل دیگر

رای شماره ۱۴‍۰۳۳۱۳۹‍۰‍۰‍۰۳‍۰۱۸۲۴۲ مورخ ۱۴‍۰۳/۱۲/۱۴ هیات عمومی دیوان عدالت اداری شماره دادنامه: ۱۴۰۳۳۱۳۹۰۰۰۳۰۱۸۲۴۲ تاریخ دادنامه: ۱۴۰۳/۱۲/۱۴ شماره پرونده: ۰۲۰۴۹۸۹ مرجع رسیدگی: هیات عمومی دیوان عدالت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *