۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

نشست قضایی:عدم ابطال تمبر مالیاتی قبل از جلسه توسط وکیل

 صورت جلسه نشست قضایی با موضوع : ضمانت اجرای عدم ابطال تمبر مالیاتی قبل از ورود به جلسه رسیدگی توسط وکیل

کد نشست
۱۴۰۴-۱۱۱۳۲
برگزار شده توسط
استان تهران/ شهر تهران
تاریخ برگزاری
۱۴۰۱/۰۹/۰۸

پرسش

وکیلی که تا زمان رسیدگی تمبر مالیاتی ابطال ننموده است؛ امکان حضور در جلسه رسیدگی را دارد یا خیر؟ ضمانت اجرای عدم ابطال تمبر مالیاتی تا قبل از ورود وکیل به جلسه رسیدگی چیست؟

نظر هیئت عالی

برابر رأی وحدت رویه شماره ۷۸۰ سال ۱۳۹۸ هیأت عمومی دیوان عالی کشور، وکیلی که تمبر مالیاتی باطل نکند توسط مدیر دفتر دادگاه اخطار رفع نقص می شود. البته رفع نقص در همان جلسه رسیدگی نیز با ابطال تمبر توسط وکیل امکان پذیر است. در نتیجه رأی اکثریت تا حدی که موجب منع وکالت وکیل در جلسه رسیدگی علیرغم آمادگی برای ابطال تمبر نمی شود، مورد تأیید است.

نظر اکثریت

ابطال تمبر مالیاتی توسط وکیل در ماده ۱۰۳ قانون مالیات مستقیم اشاره شده است در تبصره ۱ ماده اخیرالذکر بیان شده است در صورتی که وکیل تمبر مالیاتی باطل ننماید وکالت آن مورد پذیرش نمی‌باشد و حق شرکت در جلسه رسیدگی را ندارد و مدیر دفتر می‌بایست اخطار رفع نقص صادر نماید اگر رفع نقص نمود مورد پذیرش است. در غیر این صورت وکالتش مورد پذیرش نیست و در رای وحدت رویه به شماره ۷۸۰ مورخ ۱۳۹۸ بیان شده اخطار رفع نقص باید صادر شود و ضمانت اجرای آن در تبصره ۱ ماده ۱۰۳ قانون مالیات مستقیم آمده است و در پرونده‌های کیفری اگر وکیل طرح شکایت نماید و تمبر مالیاتی باطل ننماید و کالتش وفق موارد مذکور مورد پذیرش نمی‌باشد و به علت فقد سمت می‌بایست وفق ماده ۱۲ و ۳۴۰ قانون آئین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ قرار موقوفی تعقیب صادر نمود.

نظر اقلیت

وکیل در جلسه رسیدگی شرکت کند و وکالت‌نامه از موارد پیوست پرونده می‌باشد و مانع برای ورود به جلسه ندارد و مدیر دفتر می‌بایست اخطار رفع نقص صادر نماید. از طرفی یکی از حضار قائل بر این نظر بوده‌اند که باید میان پرونده حقوقی و کیفری باید تفکیک قائل شد. در هر صورت در پرونده کیفری برای حفظ حقوق بزه‌دیده بایستی چشم‌پوشی کرد و ماده ۱۰۳ قانون مالیات مستقیم در خصوص پرونده کیفری جایگاهی ندارد.

بیشتر بخوانید

نشست قضائی: منظور از تشریفات دادرسی در ماده ۴۵۵ قانون آیین دادرسی کیفری

نشست قضایی:چگونگی محاسبه ایام بازداشت قبلی از مجازات شلاق

نشست قضایی:وصف مجرمانه لایک‌کردن مطالبی با مضامین تبلیغ علیه نظام

مشاوره آنلاین و رایگان موسسه حقوقی نوران وکیل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خدمات
×

فهرست دسترسی سریع