صورت جلسه ن با موضوع: درخواست اعمال ماده ۴۴۲ قانون آیین دادرسی کیفری (تسلیم به رای به وکالت از متهم) در صورت عدم اعطای این اختیار به وکیل
کد نشست
۱۴۰۴-۱۱۲۴۳
برگزار شده توسط
استان اصفهان/ شهر برخوار
تاریخ برگزاری
۱۴۰۱/۱۱/۱۹
پرسش
چنانچه در وکالتنامه وکیل اختیار تسلیم به رأی (درخواست اعمال مقررات ماده ۴۴۲ آیین دادرسی کیفری) به وکیل اعطا نشده باشد؛ وکیل متهم میتواند به وکالت از متهم درخواست اعمال این ماده را پس از تسلیم به رأی نماید؟ دادگاه با چه تکلیفی مواجه است؟
نظر هیئت عالی
مستفاد از بندهای ۱ و ۹ ماده ۳۵ قانون آیین دادرسی مدنی که در دادرسی کیفری نیز لازمالرعایه میباشد اسقاط حق تجدیدنظر یا استرداد درخواست تجدیدنظر از سوی وکیل محکومعلیه و تقاضای تخفیف مجازات موضوع ماده ۴۴۲ قانون آیین دادرسی کیفری نیازمند تصریح در وکالتنامه میباشد.
نظر اکثریت
اختیار مذکور از اختیارات راجع به امر دادرسی میباشد که در ماده ۳۵ قانون آیین دادرسی مدنی مقرر شده است که نیاز به تصریح در وکالتنامه ندارد و چنانچه موکل این اختیار را استثناء نکرده باشد وکیل میتواند اعمال کند؛ البته وکیلی میتواند درخواست اعمال ماده ۴۴۲ قانون آیین دادرسی کیفری نماید که حق وکالت در مرحله بالاتر از جانب موکل به او داده شده باشد و چون حق مزبور به وکیل اعطا شده وی در صورت مصلحت موکل میتواند حق مذکور را ساقط و به وکالت از موکل تسلیم به رأی شود.
نظر اقلیت
این اختیار (تسلیم به رأی) ممکن است با حقوق متهم در تعارض باشد و به مصلحت متهم نباشد و از اختیارات راجع به امر دادرسی ذکر شده در ماده ۳۵ قانون آیین دادرسی مدنی نمیباشد؛ لذا نیاز به تصریح موکل در وکالتنامه دارد و چنانچه این اختیار به وکیل داده نشده دادگاه مواجه با تکلیف نیست و درخواست وکیل مذکور را به علت فوق رد خواهد نمود و چنانچه متهم به رأی در فرجه قانونی اعتراض کند، پرونده را به دادگاه تجدیدنظر ارسال میکند.
بیشتر بخوانید
- نمونه درخواست تسلیم به حکم کیفری (اعمال ماده ۴۴۲ قانون آیین دادرسی کیفری)
- تسلیم به رای به چه معناست؟(ماده ۴۴۲ ق آ د ک)
- نشست قضایی: ابطال تمبر مالیاتی از سوی وکلا