وکیل پایه یک دادگستری و عضو کانون وکلای استان خوزستان

۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

شرایط وام مسکن محرومین

 

 به نقل از اختبار – دستورالعمل اجرایی تسهیلات مسکن محرومین به بانک‌های عامل (تجارت، ملت، رفاه کارگران، ملی ایران، کشاورزی، سپه، صادرات ایران و پارسیان) ابلاغ شد.

سقف این وام ۴۰۰ میلیون تومان با کارمزد ۴ درصد و بازپرداخت حداکثر ۱۰ ساله است.

شرایط متقاضیان وام مسکن محرومین:

۱-متقاضیان می بایست تحت پوشش:کمیته امداد امام خمینی (ره) سازمان بهزیستی کشور بنیاد شهید و امور ایثارگران و ستاد کل نیروهای مسلح جانبازان و رزمندگان معسر باشند.

۲- متقاضیان باید در سه دهک اول درآمدی قرار داشته باشند.

 

متن کامل دستورالعمل اجرایی تسهیلات مسکن محرومینبه  شماره ۳۶۴۴۳‏/۰۴ مورخ ۱۴۰۴/۰۲/۱۵ بانک مرکزی به شرح زیر است :

ماده ۱- در این دستورالعمل عناوین ذیل به جای عبارت‌های مربوط به کار می‌روند:

-۱-۱- بانک مرکزی: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

۲-۱- قانون: قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور

۳-۱- بانک عامل: بانک‌ها یا مؤسسات اعتباری غیربانکی که به موجب قانون و یا با مجوز بانک مرکزی تأسیس شده و تحت نظارت بانک مرکزی قرار دارند و توسط بانک مرکزی جهت اجرای احکام مقرر در بند (ث) تبصره (۱۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور تعیین می‌گردند.

۱-۴- متقاضی: افراد فاقد مسکن تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) سازمان بهزیستی کشور، خانواده شهدا جانبازان و رزمندگان معسر که در زمان اخذ تسهیلات حسب استعلام به عمل آمده از سامانه رفاه ایرانیان در سه دهک اول درآمدی قرار داشته و خود همسر و افراد تحت تکفل وی فاقد زمین با کاربری مسکونی مالکیت کنونی مسکن و تسهیلات جاری در بخش مسکن می‌باشند.

۵-۱- تسهیلات: تسهیلات قرض‌الحسنه مسکن محرومین در سرفصل‌های ودیعه خرید یا ساخت مسکن که بنا به درخواست متقاضی برای افراد فاقد مسکن از محل منابع سپرده‌های قرض‌الحسنه پس انداز و جاری شبکه بانکی قابل پرداخت می‌باشد.

ماده ۲- سقف تسهیلات اعطایی مشمولین موضوع این دستور العمل حسب قانون تا مبلغ چهار میلیارد (۴.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال می‌باشد.

ماده ۳- کارمزد تسهیلات حداکثر ۴ درصد به صورت سالانه و بازپرداخت این تسهیلات حداکثر ۱۰ سال می‌باشد.

ماده ۴ – شرایط متقاضیان دریافت تسهیلات موضوع این دستور العمل به شرح ذیل می‌باشد.

۴-۱- متقاضیان می بایست تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) سازمان بهزیستی کشور بنیاد شهید و امور ایثارگران و ستاد کل نیروهای مسلح جانبازان و رزمندگان معسر باشند و اعطای تسهیلات مزبور منوط به معرفی متقاضیان از سوی نهادهای مربوطه می‌باشد.

۴-۲- متقاضیان میباید حسب استعلام بر خط از سامانه رفاه ایرانیان در سه دهک اول درآمدی قرار داشته باشند.

ماده ۵- پس از معرفی مشمولین توسط نهادهای ذی ربط متقاضیان میباید با مراجعه به شعب بانک‌های عامل و ارائه درخواست خود به انضمام معرفی نامه دستگاه ذیربط به بانک عامل نسبت به تکمیل مدارک و مستندات مربوط به دریافت تسهیلات مذکور، اقدام نمایند.

تبصره- نماینده قانونی متقاضیان اعم از ولی قیم یا وکیل با در اختیار داشتن اسناد مثبته سمت خود می تواند اقدامات لازم برای دریافت تسهیلات موصوف را در چارچوب اختیارات محوله و قوانین و مقررات ذی‌ربط به عمل آورد.

ماده ۶- پس از ارائه درخواست متقاضی جهت بهره مندی از تسهیلات موضوع این قانون بانک عامل موظف است قبل از پرداخت تسهیلات نسبت به اخذ استعلام برخط وضعیت دهک درآمدی متقاضیان معرفی شده از وب سرویس شناسایی دهک وسع پایگاه رفاه ایرانیان و همچنین سامانه سمات بانک مرکزی بابت عدم دارا بودن تسهیلات جاری در بخش مسکن شامل تسهیلات ساخت خرید جعاله و ودیعه مسکن برای ایشان همسر و افراد تحت تکفل وی اقدام نماید.

ماده ۷- در خصوص عدم بهره مندی متقاضی در زمان اخذ تسهیلات از زمین مسکونی یا واحد مسکونی بانک‌های عامل به سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی مراجعه و در قسمت استعلام مالکیت” با درج شماره کدملی متقاضیان نسبت به استعلام وضعیت مالکیت کنونی مسکونی و زمین با کاربری مسکونی ایشان همسر و افراد تحت تکفل وی اقدام نمایند.

ماده ۸- بانک‌ها مکلف اند پس از اعتبار سنجی متقاضیان تسهیلات مذکور و در صورت عدم تکافوی اعتبار آنها، به منظور تأمین رکن ضامن با توثیق حساب یارانه یا سهام عدالت متقاضیان یا بستگان درجه اول از طبقه اول آنها یا تنها دریافت یک فقره سفته و یک نفر ضامن مصادیق ضامن مطابق با تعاریف مندرج در دستور العمل اجرایی اعطای تسهیلات خرد ابلاغی طی بخشنامه شماره ۱/۳۸۸۵۸۳ مورخ ۱۴۰۱/۱۱/۲۰ بانک مرکزی و اصلاحیه‌های آن نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام نمایند.

ماده ۹- مستندات و مدارک ذیل جهت پرداخت تسهیلات یاد شده حسب نوع تسهیلات باید از متقاضیان اخذ شود.

۹-۱- تسهیلات ودیعه لزوم ارائه قرارداد اجاره دارای کد رهگیری

۹-۲- تسهیلات خرید لزوم ارائه مبایعه نامه دارای کد رهگیری و اعطاء تسهیلات همزمان با انتقال سند رسمی ملک به نام تسهیلات گیرنده

۹-۳- تسهیلات ساخت لزوم ارائه پروانه ساخت معتبر و ارائه اسناد مبین مالکیت عرصه در مواردی که تسهیلات گیرنده خود مالک عرصه است و ارائه قرارداد مشارکت در ساخت در مواردی که تسهیلات گیرنده، مالک عرصه نمی‌باشد در صورت اعتبار سنجی متقاضی و تکمیل مدارک و اخذ مدارک متناسب از وی کل مبلغ تسهیلات در یک مرحله به متقاضی پرداخت خواهد شد.

ماده ۱۰- مواردی که در این دستورالعمل درج نشده است تابع قوانین و مقررات جاری کشور از جمله قانون بانک مرکزی، قانون عملیات بانکی بدون ربا (بهره) و سایر قوانین ضوابط و مقررات اجرایی ذی ربط می‌باشد.

دستورالعمل اجرایی تسهیلات قرض‌الحسنه مسکن محرومین مشتمل بر ۱۰ ماده و یک تبصره در دومین جلسه مورخ ۱۴۰۴/۰۲/۱۰ کمیسیون عملیات پولی و اعتباری بانک مرکزی به تصویب رسید و از تاریخ ابلاغ لازم الاجرا می‌باشد.

مشاوره آنلاین و رایگان موسسه حقوقی نوران وکیل

ابلاغ مقررات جدید فروش خودروهای خارجی

  سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان با توجه به این که شورای رقابت خودروهای وارداتی را از شمول دستورالعمل تنظیم بازار خودروهای سواری مصوبه

نحوه تنظیم اسناد رسمی برای زندانیان

  معاونت نظارت بر امور دادسراها و ضابطین دادستانی کل کشور با صدور بخشنامه‌ای با شماره ۹۰۰۰/۴۴۵۶/۱۴۰۴/۱۴۰ مورخ ۲۵/۱/۱۴۰۴ تحت عنوان «تنظیم اسناد رسمی زندانیان»،

سامانه فواد ۱۲۸ (فوریت‌های اداری)

 راهنمای سامانه فواد ۱۲۸: سامانه‌ای برای رسیدگی فوری به شکایات شهروندان از نظام اداری سامانه فواد ۱۲۸ سیستمی طراحی‌شده برای رسیدگی سریع به مشکلات و

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خدمات
×

فهرست دسترسی سریع