۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

نشست قضایی: ضمانت اجرای کیفری برای عدم ثبت چک صیادی

صورت جلسه نشست قضایی با موضوع: ضمانت اجرای کیفری برای عدم ثبت چک صیادی

برگزار شده توسط
استان کرمان/ شهر کرمان
تاریخ برگزاری
۱۴۰۱/۱۰/۲۶

پرسش

آیا عدم ثبت چک صیادی در سامانه مربوطه و تحویل به آن به دیگری به عنوان چک قابل وصول مصداق جرم چک پرداخت نشدنی است یا خیر؟

نظر هیئت عالی

در فرض سوال نظریه اکثریت مورد تایید است . زیرا مقنن در تبصره ۱ ماده ۲۱ مکرر قانون صدور چک ، ضمانت اجرای عدم ثبت در سامانه صیاد را مقرر داشته است و ضمانت اجرای کیفری برای عدم ثبت آن در سامانه مقرر نداشته و با توجه به اصل قانونی بودن جرم و مجازات و عدم صراحت قانون ، نمی توان آن را جرم تلقی کرد . نظریه شماره ۸۵۷/۱۴۰۰/۷ مورخ ۱۸/۱۱/۱۴۰۰ اداره کل حقوقی نیز موید این نظر است .

نظر اکثریت

خیر، با توجه به ماده ۲۱ مکرر قانون صدور چک (الحاق ۱۳۹۷) که برای صدور چک صیادی ثبت در سامانه ضروری دانسته شده است عدم ثبت چک صیادی به منزله ی عدم اتمام فرایند صدور آن است و وفق تبصره ۱ ماده مذکور در صورتی که مالکیت چک های موضوع سوال در سامانه صیاد ثبت نشده باشد مشمول قانون صدور چک نبوده و بانک ها مکلفند از پرداخت وجه آن ها خودداری نمایند.

نظر اقلیت

بله، با توجه به این که موارد ماده ۳ قانون صدور چک به صورت تمثیلی بیان شده است و فرض موضوع سوال نیز یکی از جهاتی است که مانع پرداخت وجه چک می شود لذا مشمول جرم موضوع ماده هفت قانون صدور چک است.

بیشتر بخوانید

نشست قضایی:تفاوت خیار شرط و خیار تخلف شرط

نشست قضائی: ضمانت اجرای کیفری برای عدم ثبت چک صیادی

مشاوره آنلاین و رایگان موسسه حقوقی نوران وکیل

رای وحدت رویه شماره ۸۱۰ 

 رای وحدت رویه شماره ۸۱۰ – ۱۴۰۰/۳/۴ هیات عمومی دیوان عالی کشور با موضوع: اثر فسخ قرارداد نخست بر معاملات بعدی رای وحدت رویه شماره ۸۱۰

تحلیل رأی وحدت‌ رویه شماره ۸۱۰ 

به نقل از اختبار – اثر فسخ قرارداد نخست بر معاملات بعدی (تحلیل و تفسیر رأی وحدت‌ رویه شماره ۸۱۰ – ۴-۳-۱۴۰۰ هیأت عمومی دیوان

خدمات
×

فهرست دسترسی سریع