۲۳ فروردین ۱۴۰۴

۱۰ شرط جدید برای صدور پایانکار ساختمان

نصب دوربین و نرده در ساختمان‌های مسکونی الزامی شد اما نصب دوربین در خانه‌های کمتر از ۴ واحد الزامی نیست .

سازنده‌‌‌های ساختمان از این به ‌بعد مکلفند مجموعه‌‌‌ای از تغییرات ده‌گانه را در شیوه ساخت‌‌‌وساز از «ویلا گرفته تا ساختمان‌‌‌های کم‌‌‌طبقه مسکونی، برج‌‌‌ها و حتی شهرک‌‌‌های مسکونی و همچنین ساختمان‌‌‌های اداری، برج‌‌‌های تجاری و…» اعمال کنند در غیر‌این‌صورت، امکان صدور «پایان‌‌‌کار» فراهم نیست. شهرداری‌‌‌ها برای صدور گواهی «عدم‌خلاف» و «پایان‌‌‌کار» ساختمان مکلف شده‌‌‌اند، «امضای مهندس ناظر مبنی بر تایید شرایط انتظامی-حفاظتی ساختمان احداث‌‌‌شده» را رویت کنند.

۱۰ تکلیف جدید ساختمان‌‌‌سازها

تکالیف تازه‌‌‌ای که به دوش سازنده‌‌‌ها به‌ویژه برای احداث ساختمان‌‌‌های مسکونی در شهرها اضافه شده است، خرید و نصب یکسری تجهیزات حفاظتی همچون «دوربین، نرده‌‌‌های آهنین، حفاظ‌‌‌های امن» است. از این پس تمام ساختمان‌‌‌های مسکونی جدید باید «مجهز به دوربین مداربسته» در ورودی اصلی باشند. همچنین نصب دوربین در «موتورخانه، آسانسورها، انباری‌‌‌ها و حتی ورودی و خروجی راه‌‌‌پله‌‌‌‌‌‌های فضای مشاعات ساختمان» نیز الزامی است. تا پیش از ابلاغ این ضوابط جدید ساختمانی، تقریبا هیچ بساز و بفروشی چه در تهران و چه در خیلی از شهرها، «ساختمان نوساز را با دوربین تحویل خریدار نمی‌‌‌داد». اما از این به بعد، نصب «این تجهیزات حفاظتی» در حکم «جزء ضروری ساختمان» است و اگر نصب نشود، پایان‌‌‌کار هم صادر نمی‌شود.

بالکن‌‌‌ها و پنجره‌‌‌های طبقات همکف و اول همه ساختمان‌‌‌های مسکونی جدید باید دارای نرده آهنین باشد. ضابطه دیگر که به نوعی «محدودیت ساخت» ایجاد می‌کند به «همجوارسازی» برمی‌‌‌گردد. از این به بعد، احداث ساختمان کنار ساختمان دیگر باید به گونه‌‌‌ای باشد که «امکان رفت و آمد از طریق بام ساختمان بین دو ساختمان مجاور» و همچنین «امکان رفت و آمد از بالکن یک ساختمان به بالکن ساختمان دیگر»، سلب شود. این ضابطه برای جلوگیری از سرقت و دزدی لحاظ شده است.

اگر ساختمان در حال احداث فاصله کمی با درخت و تیر برق جلوی محل ساخت دارد، «همه پنجره‌‌‌های همه طبقات ساختمان» باید به نرده آهنین مجهز شوند. تکلیف جدید دیگر برای «دیوار حیاط» است. دیوارها باید حداقل ۳.۲ متر ارتفاع داشته باشند. تا پیش از این در ویلاسازی‌‌‌ها، ‌‌‌ برای «تقویت نمای بصری»، ارتفاع دیوار بسیار کوتاه تعریف می‌‌‌شد که البته «کوتاه‌‌‌سازی دیوارهای حیاط» رابطه مستقیم با «صرفه‌‌‌جویی هزینه‌‌‌ای سازنده» دارد. ضابطه دیگر به «اعمال محدودیت برای ورود مامور اداره برق به داخل ساختمان برای رویت ماهانه کنتورها» برمی‌‌‌گردد. کنتورها باید در جایی نصب شوند که «امکان رویت شمارشگر از بیرون ساختمان» فراهم بیاید.

«تامین یک پارکینگ به ازای یک واحد مسکونی» نیز الزام دیگر برای تامین حفاظت و امنیت ساکنان ساختمان است که سازنده باید آن را رعایت کند. این در حالی است که زمزمه‌‌‌هایی در بین مسوولان بخش مسکن شنیده می‌شود مبنی بر اینکه «برای کاهش ۲۵ تا ۳۰ درصدی قیمت تمام‌شده ساخت مسکن، بهتر است اجبار تامین کامل پارکینگ برای ساختمان‌‌‌هایی که در مناطق ضعیف شهرها احداث می‌شود، ‌‌‌ برداشته شود». اما این ضابطه جلوی آن طرح را خواهد گرفت. ضابطه دیگر برعهده مالکان ساختمان‌‌‌های مسکونی بالای ۲۰ واحد است. این ساختمان‌‌‌ها باید و حتما «نگهبان» داشته باشند و سازنده آنها باید «محل استقرار نگهبان» را در مشاعات ساختمان تعبیه کند.

همچنین مدیرکل دفتر مقررات ملی ساختمان وزارت راه: اجرای ضوابط حفاظتی-انتظامی ساختمان‌ها از جمله نصب دوربین در ساختمان‌های مسکونی از اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ لازم‌الاجراست.

این ضوابط جدید به منظور ارتقای ایمنی و امنیت شهرک ها و مجتمع های اداری، تجاری، مسکونی، صنعتی و همچنین مراکز عمومی، برای پیشگیری از سرقت ابلاغ شد

برای ساختمان‌های صنعتی و تجاری، همچنین مجتمع‌های تجاری و ساختمان‌های عمومی با ۴ واحد و بالاتر این مقررات الزامی است، اما برای ساختمان‌های با کمتر از ۴ واحد، لازم‌الاجرا نخواهد بود. / دنیای اقتصاد

بیشتر بخوانید

نمونه اظهارنامه مطالبه شارژ معوقه آپارتمان ( شارژ ماهیانه)

نظریه مشورتی با موضوع ابطال شهادت شهود

 

مشاوره آنلاین و رایگان موسسه حقوقی نوران وکیل

 جزئیات جدید اصلاح قانون مهریه

  به گزارش وکلاپرس به نقل از خبرگزاری میزان، نائب رئیس دوم کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در تشریح گزارش این کمیسیون در مورد طرح

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خدمات
×

فهرست دسترسی سریع