احمد نورانی

۱ آبان ۱۴۰۲

امکان تشکیل پرونده قضایی برای توقف خودروها در پیاده‌رو

معاون عملیات پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ از اجرای طرح تشدید برخورد با تخلف توقف در پیاده‌رو در چهار نقطه از شهر تهران خبرداد.

به گزارش ایسنا، سرهنگ محمد رازقی در تشریح جزئیات این طرح پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ گفت:تخلفات ساکن و توقفات غیرمجاز یکی از معضلات ترافیکی شهر تهران است که نمونه بارز آن توقف در پیاده‌رو است، تخلفی که متاسفانه جزو تخلفات پرتکرار در معابر شهر تهران محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه توقف و تخلف پارک در پیاده‌رو حقوق شهروندی را نقض می‌کند، گفت: در چنین شرایطی عابران پیاده، سالمندان و کودکان، دانش آموزان، جانبازان، معلولان و دیگر افراد در ترددهای خود به مشکل بر می‌خورند. در همین راستا نیز برابر قوانین و مقررات توقف در پیاده رو ممنوع است و ۴۰ هزار تومان نیز جریمه برای آن درنظر گرفته شده است. 

معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ با بیان اینکه حتی می‌توان بر اساس قانون این خودروها را با جرثقیل به پارکینگ منتقل کرد، گفت: در اجرای طرح تشدید برخورد با تخلف توقف در پیاده‌رو، تمامی این موارد در دستورکار قرار گرفته و اجرا می‌شود. 

رازقی در توضیح بیشتر اجرای این طرح گفت: با توجه به اینکه اعمال قانون در برخی موارد بازدارندگی ندارد و متاسفانه برخی از نقاط و معابر شهر این تخلف فراوانی زیادی دارد ، پلیس راهور تهران بزرگ درصدد اجرای طرحی به نام ” طرح تشدید برخورد با تخلف توقف در پیاده رو ” برآمد. در اجرای این طرح ۴۵ نقطه از سطح شهر تهران که این تخلف دارای بیشترین فراوانی بود، موردشناسایی قرار گرفته است که در ابتدا با نصب بنر تذکرات لازم را به مشاغل، صنوف و مردمی که خودروی خود را در آن محل پارک کنند داده خواهد شد و اطلاع رسانی های خود را از طریق نصب بنر و رسانه‌ها انجام می‌دهیم. این افراد باید از جای مناسبی برای پارک خودروی خود استفاده کرده و از توقف در پیاده رو خودداری کنند.

 امکان تشکیل پرونده قضایی برای متخلفان

وی با بیان اینکه مرحله دوم اجرای طرح  اعمال قانون است، گفت: برابر قانون توقف در پیاده رو مشمول جریمه است. هنگام جریمه بروشور خاصی هم بر روی وسیله نقلیه الصاق و بدین ترتیب به راننده ابلاغ می‌شود که این تخلف را دیگر مرتکب نشود. ضمن آنکه همان روز نیز پیامکی برای وی ارسال و تذکر لازم به وی در خصوص عدم تکرار تخلف ارسال خواهد شد.  مرحله بعدی این است که با کسانی که این تخلف را تکرار کرده‌اند یعنی علیرغم نصب بروشور و اخطار و ارسال پیامک دوباره این تخلف را تکرار کرده‌اند، برخورد قضایی شده و با تشکیل پرونده در  مرجع قضایی و هماهنگی خوبی که صورت گرفته است وسیله نقلیه با جرثقیل به پارکینگ منتقل خواهد شد و پلیس برای تکرار این تخلف این موضوع را پیگیری خواهد کرد.

به گفته رازقی در هفته اول اجرای طرح که طی چند روز آینده اجرایی خواهد شد، این اقدامات در ۴۵ نقطه از شهر تهران که بیشترین فراوانی تخلف پارک در پیاده رو را دارند انجام خواهد شد.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ تخلفاتی را که سبب توقیف موتورسیکلت‌ها می‌شود، تشریح کرد.

سرهنگ سید ابوالفضل موسوی‌پور در گفت‌وگو با ایسنا درباره اینکه چه تخلفاتی منجر به توقیف موتورسیکلت‌ها و انتقال آن به پارکینگ خواهد شد، گفت: برابر ماده ۲۰ قانون رسیدگی به تخلفات راهنمایی و رانندگی با این دسته از تخلفات برخورد خواهد شد. بنابراین تخلفاتی نظیر عبور از پیاده‌رو، عبور خلاف جهت، عبور از خط ویژه، نداشتن کلاه ایمنی، حمل بار یا سرنشین نامتعارف، عبور از چراغ قرمز و تخلفات پلاک اعم از نداشتن پلاک یا مخدوش بودن آن جزو مواردی است که می‌تواند منجر به توقیف موتورسیکلت شود. 

وی درباره اینکه این مدت توقیف موتورسیکلت‌های متخلف چقدر خواهد بود، نیز اظهارکرد:‌ برابر قانون، اگر موتورسواران مرتکب چنین تخلفاتی شوند، برای بار اول موتور سیکلت شان به مدت یک هفته و برای بار دوم و پس از آن موتورسیکلت شان به مدت یک ماه توقیف می‌شود. ضمن اینکه برای ترخیص موتورسیکلت نیز باید نسبت به پرداخت جرائم اقدام کنند. 

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ همچنین از موتورسیکلت سواران خواست که حتما نسبت به دریافت گواهینامه و همراه داشتن مدارک معتبر در حین استفاده از موتورسیکلت اقدام کرده و به قوانین و مقررات رانندگی احترام بگذارند.

برابر ماده۲۰ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، کلیه قوانین و مقررات عمومی مربوط به حمل‌ونقل و عبورومرور در مورد موتورسیکلت‌ها نیز جاری است. حرکت در پیاده رو یا در جهت مخالف مسیر مجاز، ایجاد عمدی صدای ناهنجار، حمل بار غیرمتعارف، حرکت نمایشی مارپیچ، تک‌چرخ، حمل یدک، عدم استفاده از کلاه ایمنی و تردد در خطوط ویژه اتوبوسرانی با موتورسیکلت تخلف محسوب شده و مأموران موضوع ماده(۲) این قانون موظفند ضمن صدور قبض جریمه نسبت به توقیف موتورسیکلت حداکثر به مدت یک هفته و در صورت تکرار یک ماه اقدام کنند.

مشاوره آنلاین و رایگان موسسه حقوقی نوران وکیل

مستمری متوفی به چه کسانی تعلق می گیرد؟

افرادی که در انحصار وراثت بیمه تامین اجتماعی سهم می برند شامل همسر، فرزندان و پدر و مادر متوفی هستند. البته شرایطی برای دریافت سهم مستمری وجود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *