احمد نورانی

۵ فروردین ۱۴۰۲

ترس برخی وکلا از ربات وکیلی که با هوش مصنوعی کار می‌کند

به نقل از وکلاپرس– گروهی از وکلای آمریکایی شکایتی علیه یک کارآفرین بریتانیایی که رباتی را طراحی کرده است که به مردم مشاوره حقوقی میدهد، مطرح کرده اند.
به گزارش وکلاپرس به نقل از ایندیپنت فارسی یک کارآفرین بریتانیایی به نام جاشوا برودر (Joshua Browder) ربات وکیلی به نام دونات‌پی ساخته است که به ادعای او، می‌تواند به افراد در دعاوی حقوقی از قبیل اعتراض به جرائم پارک کردن، غرامت گرفتن بابت تاخیر پرواز و حتی درخواست پناهندگی کمک کند.
این برنامه طوری طراحی شده که کاربرپسند و دسترس‌پذیر باشد و در آن از یک واسط ربات مکالمه استفاده شده است که به کاربر امکان می‌دهد اطلاعات دعاوی حقوقی خود را وارد و مشاوره و پشتیبانی خودکار دریافت کند.
دونات‌پی علی‌رغم محبوبیت و موفقیتی که به دست آورده، هیچ‌گاه برای کارهای حقوقی پروانه وکالت نگرفته است. این موضوع به‌تازگی و هنگامی مشخص شد که گروهی از وکلای آمریکا شکایتی علیه برودر در دادگاه مطرح و او را متهم کردند که کارهای حقوقی غیرقانونی انجام می‌دهد؛ زیرا بدون آنکه پروانه وکالت داشته باشد، مشاوره و کمک حقوقی ارائه می‌دهد.

طبق این شکایت که در کالیفرنیا مطرح شد، مشاوره الگوریتمی برنامه دونات‌پی، مشاوره حقوقی به شمار می‌آید و چون برودر این برنامه را جانشین وکالت حقوقی تبلیغ می‌کند، موکلان گمراه می‌شوند و به طور بالقوه باعث ضرر و زیان آن‌ها می‌شود. وکلا هم می‌گویند چون برودر بدون داشتن پروانه لازم در تبلیغات دونات‌پی آن را ارائه‌دهنده خدمات حقوقی معرفی می‌کند، قوانین حمایت از مصرف‌کننده را زیر پا گذاشته است.

برودر در پاسخ گفته است: دونات‌پی در واقع کار حقوقی انجام نمی‌دهد بلکه اطلاعات و راهنمایی در اختیار کاربران می‌گذارد. او همچنین خاطرنشان کرد این برنامه به هزاران نفر در زمینه مسائل حقوقی کمک کرده‌ است که بسیاری از آنان استطاعت استفاده از خدمات حقوقی سنتی را نداشتند.

شایان ذکر است وکیل ربات هوش مصنوعی قرار بود برای اولین‌بار در ماه فوریه ۲۰۲۳ در دادگاه از یک نفر دفاع کند که پس از دریافت تهدید‌هایی از سوی دادستان‌های ایالتی پرونده دادگاه خود را به تعویق انداخت.

این پرونده در مورد نقش هوش‌ مصنوعی و یادگیری ماشینی در حرفه حقوق و همچنین مخاطرات بالقوه استفاده بدون نظارت و مقررات لازم از چنین فناوری‌هایی پرسش‌های مهمی را مطرح می‌کند. شکی نیست که هوش‌ مصنوعی ابزار قدرتمندی برای تحقیقات حقوقی، تحلیل اسناد و سایر کارها است اما اینکه مشاوره حقوقی ارائه دهد و نقش وکیل را ایفا کند، همچنان بحث‌برانگیز است.

همان‌طور که هوش مصنوعی روش اجرای امور حقوقی را متحول می‌کند، برقرار کردن مقررات و معیارهایی روشن نیز در این زمینه اهمیت حیاتی دارد تا بتوان بدون خدشه وارد شدن به انسجام نظام حقوقی، بهره‌مندی از مزایای این فناوری را تضمین کرد.

وقتی فناوری‌ها نو به حرفه حقوق راه می‌یابند، تضمین استفاده مسئولانه و اخلاق‌مدارانه از آن‌ها نیز اهمیت دارد.

مشاوره آنلاین و رایگان موسسه حقوقی نوران وکیل

مستمری متوفی به چه کسانی تعلق می گیرد؟

افرادی که در انحصار وراثت بیمه تامین اجتماعی سهم می برند شامل همسر، فرزندان و پدر و مادر متوفی هستند. البته شرایطی برای دریافت سهم مستمری وجود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *