احمد نورانی

۱ مهر ۱۴۰۳

دعوای«اثبات رشـد» در صلاحیت دادگاه صلح

چهار دعوای «اثبات رشـد»، «مهریـه»، «نفقـه» و «جهیزیه» تا «نصاب ۱۰۰ میلیون تومان» از صلاحیـت دادگاه خانـواده خـارج شدند و  در صلاحیـت دادگاه صلـح قرار گرفتنـد.

یک مقام عالی قضایی: ۱۲۳ عنوان برای رسیدگی که حجم عمده پرونده‌ها را شامل می‌شود به دادگاه صلح ارجاع می‌شود.

دعاوی دولتی و دعاوی مربوط به انفال و دستگاه‌های اجرایی به شورای حل اختلاف نمی‌رود، اما می‌تواند در دادگاه صلح مطرح‌شوند.

پرونده‌های کیفری به صورت طرح مستقیم در دادگاه‌های صلح مطرح می‌شود و نیاز به کیفرخواست و ارسال به دادسرا ندارند.

دادگاه صلح به کلیه جرایم عمدی ۷ و ۸ جرایم ناشی از حوادث کار و تصادف رانندگی، که اکنون حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد پرونده‌های کیفری را تشکیل می‌دهند، رسیدگی می‌کند.

دعاوی تا ۱۰۰ میلیون تومان در صلاحیت دادگاه صلح است، دعاوی حقوقی تصرف عدوانی، مزاحمت و ممانعت از حق و همچنین دعاوی و درخواست‌های مربوط به تخلیه عین مستاجر و اجاره بها و اعسار از پرداخت محکوم به، در صلاحیت دادگاه صلح است.

حصر ورثه، رفع مهر و موم ترکه، تامین دلیل، تقاضای سازش و جنبه عمومی و خصوصی کلیه جرایم عمدی ناشی از کار و تصادفات و دعاوی اصلاح و استرداد شناسنامه، مدارک تحصیلی، پایان کار، تغییر نام و صدور شناسنامه و اثبات رشد هم در صلاحیت دادگاه‌های صلح است.

طبق ماده پنج شورا‌های حل اختلاف آرا دادگاه صلح قطعی است مگر در موارد زیر؛ دعاوی حقوقی بیش از ۵۰ میلیون تومان دیه و ارش که معادل یا بیش از یک دهم دیه است، دوم دعاوی ثلاث، دعاوی جهیزیه و مهریه و نفقه بیش از ۵۰۰ میلیون ریال، تخلیه و تعدیل اجاره بها، دعاوی اعسار از پرداخت محکومه به که اصل دعوا قابل تجدید نظر خواهی است و جرایم عمدی تعزیری که مجازات حبس درجه ۷ باشد./ خبر خوان حقوقی میزان

مشاوره آنلاین و رایگان موسسه حقوقی نوران وکیل

آری به زندگی…

چشمان خود را بر جهان می بندم تا شفاف، پرتگاه درون را ببینم در سیاهی این جهان روشن دریایی ژرف گون ایستاده است دور و

تماس تلفنی تبلیغاتی ممنوع شد

کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، مقررات حاکم بر ارائه خدمات محتوای صوتی ارزش‌افزوده تبلیغاتی را تعیین کرد که براساس آن «ارائه خدمت محتوای صوتی ارزش افزوده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *