سردار علی ذوالقدری رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا با اشاره به لایحه ارسالی دولت به مجلس مبنی بر افزایش دوره اعتبار گذرنامههای از پنج به ۱۰ سال توضیح داد: پیش نویس این لایحه ابتدا در کمیسیون گذرنامه وزارت کشور تصویب شد و سپس در هیات دولت نیز به تصویب رسید.
این لایحه در کمیسیون های مجلس در دست بررسی است، تاکنون هیچ مانعی در مسیر تصویب این لایحه وجود نداشته و انتظار می رود به سرعت در مجلس تصویب و اجرایی شود.
این اقدام برای تجار و فعالان اقتصادی و همچنین افرادی که برای کار و به صورت ماموریتی در کشورهای دیگر اقامت دارند، راهگشاست ضمن آنکه طولانی شدن مدت اعتبار گذرنامهها از هزینه افراد برای تمدید گذرنامه می کاهد و با کاهش مصرف کاغذ گامی در مسیر حفظ محیط زیست است.
تمامی عملیات برای تعویض گذرنامه همانند صدور آن به صورت الکترونیک است که از طریق نرم افزارهای تلفن همراه نیز قابل اجراست.
مردم می توانند از طریق سامانه «پلیس من» که روی انواع تلفن همراه قابل نصب است، نسبت به ثبت درخواست تعویض گذرنامه خود اقدام کنند.
وی خاطر نشان کرد که در این فرآیند نیازی به تحویل گذرنامه قدیمی نیست و گذرنامه های باطله میتواند نزد شخص باقی بماند زیرا هیچ ارزش قانونی ندارد.
دولت با هدف تسهیل صدور گذرنامه و کاهش هزینه های عمومی و پرداختی شهروندان بالاخص ایرانیان مقیم خارج از کشور برای دریافت گذرنامه و با لحاظ اینکه متوسط مدت اعتبار گذرنامه های صادره در اغلب کشورهای دنیا ۱۰ ساله است، لایحه اصلاح ماده ۲۵ قانون گذرنامه را به مجلس ارسال کرده است.
بر اساس این لایحه که یک ماده واحده دارد، مدت اعتبار گذرنامه جدید برای افراد بالای پانزده سال سن، از تاریخ صدور، ۱۰ سال و قابل تمدید به مدت پنج سال دیگر و برای افراد با سن کمتر از پانزده سال، پنج سال از تاریخ صدور و قابل تمدید برای مدت پنج سال دیگر می باشد.
این لایحه برای تبدیل شدن به قانون باید در صحن مجلس شورای اسلامی تصویب شود و به تایید شورای نگهبان برسد./ ایرنا