یک قاضی دادگستری استان همدان درباره حساب اجارهای گفت: افراد سودجو با اجاره کارتهای بانکی و حسابهای کاربری در صرافیهای ارز دیجیتال، اقدام به کلاهبرداری کرده و با انجام اعمال غیرقانونی، صاحب حساب اصلی را با چالشهای قانونی و حتی مجازاتهای سنگین مواجه میکنند.
خبرگزاری میزان – با توجه به افزایش کلاهبرداریهای رایانهای و انواع جدید آن به مانند سوداگری برخی از نحوه جدید کلاهبرداری به نام حساب اجارهای، این متخلفان چه بسا مشکلات بسیار برای افراد فریب خورده ایجاد میکنند.
در این راستا ندا میرزایی قاضی شعبه ۱۳ دادیاری استان همدان در گفتوگو با میزان اطلاعاتی در رابطه با نحوه عملکرد کلاهبرداران و آگاهی به مخاطبان ارائه کرده است.
میرزایی درباره پروندههای قضایی در حوزه حساب اجارهای، گفت: این روزها متأسفانه با پدیدهای نو در فضای مجازی روبه رو هستیم که به طور قطع عدهای را به دردسر انداخته و آن حساب اجارهای است.
وی تصریح کرد: در این گونه موارد مجرم به بهانه استخدام افراد با حقوقهای بالا حتی در برخی از سایتها آگهی میدهد و طعمه خود را شناسایی میکند و با جملات زیبا به مانند؛ کار اینترنتی با درآمد بالا، کار در منزل با حقوق زیاد، کار بدون نیاز به تخصص و از این گونه چرب زبانی ها، افراده ساده اندیش را فریب میدهد و این گونه مدارک قربانی از جمله تصاویری از کارت ملی، شناسنامه و حساب بانکی آنها را دریافت میکند.
قاضی شعبه ۱۳ دادیاری استان همدان افزود: زمانی که قربانی میپرسد؛ چرا حساب بانکیام را میخواهی او در پاسخ میگوید؛ ما شرکت معتبری هستیم و چند آگاهی ساختگی و تصاویری از مکان ساختگی به او نشان میدهد و در آخر قربانی را متقاعد میکند که خرید ارز دیجیتال با هر حساب بانکی محدود است، بنابراین از شماره حساب بانکی فردی که استخدام کرده باید استفاده کند.
میرزایی افزود: با دریافت گرفتن حساب بانکی کلاهبرداری آغاز میشود. بدین وسیله فرد کلاهبردار، پولهایی را که از افراد دیگر کلاهبرداری کرده به حساب این افراد به ظاهر استخدام شده، واریز میکند و با آن رمزارز خریداری میکند و فرار کرده و ردی هم بر جای نمیگذارد.
وی عنوان کرد: با تبدیل شدن پول به ارز دیجیتال و خارج شدن از صرافی، کلاهبردار به سختی قابل ردیابی است. فردی هم که از او کلاهبرداری شده، پس از طرح شکایت با شناسایی صاحب حساب، او را طرف خود میبیند و با شکایت به دنبال پولی می رود که از دست داده است.
میرزایی ادامه داد: این افراد سودجو با اجاره کارتهای بانکی و حسابهای کاربری در صرافیهای ارز دیجیتال، اقدام به کلاهبرداری کرده و با انجام اعمال غیرقانونی، صاحب حساب اصلی را با چالشهای قانونی و حتی مجازاتهای سنگین مواجه میکنند. به قول معروف آش نخورده و دهان سوخته.
در دام کلاهبرداران رایانهای نیافتیم
وی درباره چگونگی مقابله با این نوع کلاهبرداریها و سوءاستفادهها، گفت: آگاهی عمومی عامه مردم از انواع مختلف کلاهبرداری باید ارتقا یابد. صدا و سیما، رسانهها و همه و همه باید در ارتقای سطح آگاهی جامعه بیشتر تلاش کنند تا اثرگذار باشند.
این قاضی افزود: باید قبول کنیم که فضای افسارگسیخته مجازی این روزها با انبوهی از آگهیهای تبلیغاتی درباره حسابهای اجارهای ارز دیجیتال که به طور قطع همه آنها فریبکارانه، دروغ و سودجویانه است، پر شده و وظیفه ما این است تا با مشاهده این آگهیهای وسوسه کننده، بلافاصله به نیروهای متخصص این عرصه یعنی پلیس فتا اطلاع دهیم، تا افراد دیگری در دام کلاهبرداران گرفتار نشوند.
میرازیی عنوان کرد: همچنین به هیچ عنوان اطلاعات حساب صرافی و هر حساب دیگر خود را در اختیار نفر دومی قرار ندهیم و یا پیامک بانکی خودمان را فعال کنیم تا از هر گونه واریز و برداشت از حساب شخصیمان مطلع شویم.
وی افزود: یادم نرود تعدادی از کلاهبرداران از نام و نشان برخی صرافیهای معتبر هم سوءاستفاده میکنند، پس در این باره بلافاصله باید با صرافی تماس گرفته و از صحت و سقم آگهی مطلع شویم.