۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

کلاهبرداری با وعده ارسال بسته طلا

 کلاهبرداری اینترنتی فرد خارجی‌نما با ادعای ارسال بسته حاوی طلا، ارز و هدیه‌های گران‌قیمت

کلاهبرداران با توسعه فناوری و افزایش حضور کاربران در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی از این وضعیت سوءاستفاده کرده و از هر موقعیتی برای انجام اقدامات مجرمانه خود بهره می‌برند.

یکی از موقعیت‌ها و شرایطی که مجرمان سایبری از آن غافل نبوده و همواره به عنوان روشی برای کلاهبرداری از آن استفاده می‌کنند، سوءاستفاده از عواطف و احساسات بانوان است.

به عنوان مثال، در یک مورد اخیر، پلیس فتا از بازگشت وجه به یک خانم مال‌باخته که در دام کلاهبرداری اینترنتی گرفتار شده بود خبر داد.

 

کلاهبرداری با ادعای ارسال بسته طلا و هدیه‌های گران‌قیمت

در این پرونده متهم با ادعای ارسال بسته حاوی طلا، ارز و هدیه‌های گران‌قیمت، از یک خانم درخواست مبالغی تحت عنوان هزینه ترخیص، مالیات و عوارض گمرکی کرده بود.

در پی مراجعه این خانم به پلیس فتا و اعلام شکایت مبنی بر فریب خوردن در فضای مجازی، بررسی پرونده در دستور کار کارشناسان پلیس فتا قرار گرفت.

شاکی عنوان کرده بود که از طریق یکی از شبکه‌های اجتماعی با فردی خارجی‌نما آشنا شده که با وعده ارسال هدایا و بسته‌های ارزشمند از خارج کشور، اعتماد او را جلب کرده بود.

کلاهبردار با ادعای ارسال بسته حاوی طلا، ارز و هدیه‌های گران‌قیمت، از این خانم درخواست مبالغی تحت عنوان هزینه ترخیص، مالیات و عوارض گمرکی کرده بود. فرد شاکی نیز طی چند مرحله، مجموعاً ۱۷۰ میلیون تومان به حساب‌های معرفی‌شده واریز کرده بود.

شیوه پیگیری این پرونده توسط پلیس به این نحو بوده است که کارشناسان پلیس فتا با بررسی تخصصی تراکنش‌های مالی، مکاتبات مجازی و بهره‌گیری از روش‌های فنی، موفق به شناسایی حساب‌های مقصد و مسیر گردش وجوه شدند. در نهایت با هماهنگی مراجع قضایی، کل مبلغ برداشت‌شده به حساب خانم شاکی بازگردانده شد.

هشدار پلیس فتا در مورد کلاهبرداری از طریق وعده‌های عاطفی یا مادی

این روش از کلاهبرداری به «کلاهبرداری به سبک نیجریه‌ای» (در این نوع از کلاهبرداری، به قربانی قول یک جایزه یا ارائه درصدی از پول کلانی داده می‌شود که قرار است آن را از یک کشور خارجی که عموما کشور‌های آفریقایی است، خارج کنند) معروف است که از جمله روش‌های فریبنده و احساسی در فضای سایبری است و عمدتاً با هدف جلب اعتماد افراد از طریق وعده‌های عاطفی یا مادی انجام می‌شود.

در این رابطه پلیس فتا به شهروندان به‌ویژه بانوان هشدار داده است که در مواجهه با چنین پیام‌ها و ارتباطاتی هوشیار باشند و از ارسال هرگونه وجه یا اطلاعات شخصی جداً خودداری کنند.

شهروندان در صورت مشاهده موارد مشکوک در فضای مجازی، می‌توانند از طریق تماس با مرکز فوریت‌های سایبری پلیس فتا به شماره ۰۹۶۳۸۰ موضوع را اطلاع‌رسانی کرده و از خدمات مشاوره‌ای پلیس بهره‌مند شوند. /  میزان

بیشتر بخوانید

 فروش «متری مسکن» کلاهبرداری است

دو نمونه شکواییه جرم کلاهبرداری

 تفاوت کلاهبرداری‌ رایانه‌ای با کلاهبرداری‌ عادی

 

مشاوره آنلاین و رایگان موسسه حقوقی نوران وکیل

پرواز اندیشه…

رها شده از خویش رانده شده از صف خدایان گمشده در دریای ژرف خیال اینک اندیشه پرواز کرده است از بام زمین جستجویی از آن

کلاهبرداری با وعده ارسال بسته طلا

 کلاهبرداری اینترنتی فرد خارجی‌نما با ادعای ارسال بسته حاوی طلا، ارز و هدیه‌های گران‌قیمت کلاهبرداران با توسعه فناوری و افزایش حضور کاربران در فضای مجازی

خدمات
×

فهرست دسترسی سریع