طی گزارشات و همچنین رصد فضای مجازی توسط کارشناسان پلیس فتا، مجرمانی مشاهده میشوند که با دایر کردن کانال تلگرامی تحت عناوین همسریابی و … اقدام به کلاهبرداری از شهروندان میکنند.
روش کلاهبرداری با سوءاستفاده از کانالهای تلگرامی
کلاهبرداران با تبلیغات دروغین و با سوءاستفاده از کانالهای جعلی تلگرامی و اغفال قربانیان و جلب اطمینان آنها در زمینه صیغهیابی، از قربانیان درخواست وجه میکنند و متاسفانه افراد پس از واریز مبالغ هنگفت دیگر پاسخی دریافت نکرده و طعمه کلاهبرداران میشوند.
از سوی دیگر این کلاهبرداران، با اجاره حسابهای بانکی از افراد نیازمند به بهانههای مختلف و همچنین با خریدن مدارک هویتی افراد معتاد و بیخانمان و تهیه سیم کارت و حساب بانکی بهنام آنها، اعمال مجرمانه خود را با انتقال وجوه حاصل از کلاهبرداری به چندین حساب اجارهای تکمیل میکنند.
طبق اعلام پلیس، متاسفانه افراد قربانی طی چندین مرحله پول واریز کرده و این مبالغ بعضا به بالای ۵۰۰ میلیون تومان نیز میرسد؛ همچنین این مبالغ به دلیل جابجاییهای پیدرپی و تراکنشهای زیادی که بر این مال کثیف صورت میگیرد، به راحتی قابل پیگیری نمیباشند.
هشدار پلیس فتا نسبت به کلاهبرداری با ترفند همسریابی
پلیس فتا به هموطنان توصیه کرد: به هیچ وجه کارتهای عابر بانک، سیمکارتهای تلفن همراه و همچنین مدارک هویتی خود را در اختیار دیگران قرار ندهند و توجه داشته باشند که کلیه کانالهایی که با عنوان ازدواج موقت، صیغهیابی و … فعالیت میکنند غیرقانونی بوده و صرفاً برای کلاهبرداری ایجاد شدهاند.
بسیاری از افرادی که در این کانالها فعال هستند با سرقت تصاویر و هویت دیگران به دنبال کلاهبرداری و باجخواهی از شهروندان هستند و هویتهای آنها واقعی نیست. به هیچ عنوان فریب وعدههای دروغین در کانالهای همسریابی و … را نخورید و به آنها اعتماد نکنید.
پلیس فتا بیان اینکه اینگونه کانالهای مجرمانه به لحاظ اخلاقی بنیان خانواده را هدف قرار دادهاند، از شهروندان خواست که گزارش فعالیت این کانالها را از طریق سایت پلیس فتا به نشانی fata.gov.ir در بخش فوریتهای سایبری و یا شماره ۰۹۶۳۸۰ با پلیس فتا در میان بگذارند. / میزان
بیشتر بخوانید
دو نمونه شکواییه جرم کلاهبرداری
کلاهبرداری با وعده ارسال بسته طلا
کلاهبرداری با ترفند «وام فوری»