احمد نورانی

۲۸ مهر ۱۴۰۲

طرح  اصلاح ماده ۷ قانون تامین وسایل و امکانات تحصیل اطفال و جوانان: موضوع پرداخت هزینه آموزش رایگان توسط دانشجویان و هنرجویان

به نقل از خبر خوان حقوقی میزان :  علی خضریان از تدوین طرحی برای اصلاح ماده ۷ قانون تامین وسایل و امکانات تحصیل اطفال و جوانان ایرانی خبر داد و گفت: موضوع پرداخت هزینه آموزش رایگان توسط دانشجویان و هنرجویان در صورت استنکاف از خدمت به دولت نخستین بار در ماده ۷ قانون تامین وسایل و امکانات تحصیل در اطفال و جوانان ایرانی مصوب ۳۰ تیر ۱۳۵۳ مورد توجه قرار گرفت.  بر اساس این ماده افراد برای لغو تعهد رایگان و آزادسازی مدارک صرفاً هزینه‌های آموزشی را پرداخت می‌کنند و سایر هزینه‌ها و کمک‌های دریافتی به دولت پرداخت نمی‌شود.

از آن جا که دانشگاه‌های کشور در استان‌های مختلف پراکنده هستند، از نظر امکانات و خدمات و کیفیت آموزشی در سطح نابرابر قرار دارند پس طبیعتاً هزینه لغو تعهد خدمت آموزش رایگان برای دانشجویان و دانش آموختگان هر یک از این دانشگاه‌ها باید متفاوت از یکدیگر باشد اما در عمل و بر طبق بخشنامه‌های سازمان امور دانشجویان همه دانشجویان از هر دانشگاهی هزینه یکسانی را پرداخت می‌کنند که از این نظر با عدالت آموزشی مغایر است.

همچنین براساس قانون فعلی دانش آموختگان دانشگاه‌ها مکلف به ارائه خدمت معادل دو برابر مدتی هستند که از تحصیل مجانی در رشته متناسب تحصیلات خود در دستگاه‌های دولتی و یا به معرفی دولت در بخش خصوصی بهره می برند؛ در طرح اصلاحی برابر مدتی که از تحصیل رایگان استفاده کرده‌اند، در ایران خدمت می‌کنند.

بند قانونی به این شکل تغییر می کند که دانشجویان و هنرجویانی که بخواهند از آموزش رایگان در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور استفاده نمایند، مکلفند برابر مدتی که از تحصیل رایگان استفاده کرده‌اند، در ایران خدمت نمایند. در صورت استنکاف از انجام تمام یا قسمتی از خدمت مذکور باید کلیه هزینه‌های تحصیلات رایگان اعم از هزینه‌های آموزشی و غیر آموزشی را به تناسب مدت تحصیل یا مدتی که خدمت نکرده‌اند، بر اساس رشته، مقطع تحصیلی و دانشگاه و به نرخ تادیه سال بدهی که سالانه توسط وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دیگر وزارتخانه‌های دارای دانشگاه و موسسه آموزش عالی به تمامی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی اعلان می‌شود، به دولت پرداخت نمایند.

این طرح در مرحله جمع‌آوری امضای نمایندگان مجلس است. / ایسنا

مشاوره آنلاین و رایگان موسسه حقوقی نوران وکیل

دادرسی مالیاتی چیست ؟

به نقل از وکلاپرس/ منظور از فرایند دادرسی مالیاتی مراحلی است که یک مودی جهت اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی و یا فرایند وصول مالیات می‌تواند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *