نوران وکیل > مقالات > شکواییه > به زبان آوردن این جملات باعث ۲ سال حبس می‌شود!
مجازات زندان بخاطر قذف و افترا و فحاشی

به زبان آوردن این جملات باعث ۲ سال حبس می‌شود!

در نزاع های دستی جمعی شاید عبارت‌هایی به عنوان تهدید به قتل مانند می‌کشمت را شنیده باشید، اگر چه این عبارت ها شبیه به رجزخوانی و غیر عملی است، اما از نظر حقوق کیفری جرم محسوب می‌شود با تحقق شرایطی می‌تواند تا دو سال حبس داشته باشد.
نزاع دسته جمعی از جمله جرائمی است که حجم بالایی از پرونده‌های پزشکی قانونی را تشکیل می‌دهد. البته همه این دعوا‌ها به جراحت منجر نمی‌شود و گاه شاهد فحاشی طرفین یا تهدید هستیم در حالی که همین کار هم به لحاظ قانونی جرم محسوب می شود.

تهدید به قتل

یکی از مصادیق تهدید، تهدید افراد به آسیب جانی است. تهدیدکنندگان به ضرب و جرح، تهدید به اسیدپاشی یا تهدید به قتل از جمله تهدیداتی است که مجازات سنگینی در قانون دارد. این عبارات از نظر قانونی جرم محسوب می‌شود و می‌تواند تا دو سال حبس داشته باشد.

بر اساس ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی «هر گاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضرر‌های نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشای سری نسبت به خود یا بستگان او نماید، اعم از اینکه به این واسطه تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد، به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه یا زندان از دو ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.»

شکواییه مرتبط با این مطلب: مزاحمت تلفنی و پیامکی

توصیه نوران وکیل برای مشاوره حقوقی آنلاین

در صورتی که برای تنظیم لایحه حرفه‌ای، ارائه دفاعیه مناسب یا مشاوره در هرگونه مسائل حقوقی نیاز به کمک دارید، توصیه می‌کنیم از خدمات مشاوره حقوقی آنلاین نوران وکیل استفاده کنید. این موسسه با تیمی از وکلای با تجربه و متخصص، خدمات حقوقی متنوعی را ارائه می‌دهد که شامل تنظیم لوایح حرفه‌ای، ارائه مشاوره درباره اعتراضات تجدیدنظر و رسیدگی به مسائل حقوقی پیچیده است.
چرا مشاوره حقوقی آنلاین نوران وکیل؟
صرفه‌جویی در زمان و هزینه: با امکان دسترسی آنلاین، نیازی به مراجعه حضوری نیست و می‌توانید از هر کجا که هستید، با وکلای حرفه‌ای مشورت کنید.
دسترسی به تیم متخصص: وکلای موسسه نوران وکیل تجربه و تخصص کافی در زمینه لوایح قضایی، تجدیدنظرخواهی و سایر امور حقوقی دارند و به شما کمک می‌کنند بهترین راهکار را بیابید.
پاسخگویی سریع: تیم حقوقی نوران وکیل آماده است تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن به سوالات و مشکلات شما پاسخ دهد و لایحه یا درخواست مورد نظر شما را به‌طور حرفه‌ای تنظیم و ارسال کند.
شفافیت در ارائه خدمات حقوقی: نوران وکیل در تمامی مراحل پرونده، اطلاعات لازم درباره روند دادرسی و جزئیات پرونده را به موکلین ارائه می‌دهد تا آن‌ها بتوانند تصمیمات آگاهانه‌تری بگیرند.
مشاوره آنلاین و رایگان موسسه حقوقی نوران وکیل

مجازات فحاشی در قانون چگونه است؟

فحاشی از نظر قانونی به دو دسته تقسیم می‌شود. بخش اول قذف نام دارد و در واقع می‌توان آن را فحاشی ناموسی دانست. ماده ۲۴۵ قانون مجازات اسلامی تصریح کرده است: «قذف، عبارت است از نسبت دادن زنا یا لواط به شخص دیگر، هر چند مرده باشد.»

طبق قانون حد قذف، ۸۰ ضربه شلاق است. البته در مواردی نیز فرد فحاش مشمول حد نمی‌شود که در این صورت مجازات او ۳۱ تا ۷۴ ضربه شلاق تعزیری است.  بخش دوم فحاشی که مشمول قذف نشود مطابق ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی مجازات خواهد داشت. در این ماده آمده است: «توهین به افراد، از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد، دارای مجازات جزای نقدی درجه شش خواهد بود.»

نمونه شکواییه : شکواییه برای جرم توهین

 

خدمات
×

فهرست دسترسی سریع